Werkwijze

Continuïteit voor je business en medewerkers, daarnaar streven de ervaren overnamebemiddelaars van Atkinson.

Je bedrijf verkopen in vertrouwen

De overdracht van je bedrijf laten begeleiden door Atkinson is samenwerken in vertrouwen. Vanaf de eerste kennismaking tot de finale afhandeling van de transactie heb je één van de vennoten-bemiddelaars van Atkinson als vaste contactpersoon die je bij elke stap in het traject persoonlijk begeleidt. Bij Atkinson weten we immers dat de verkoop van je bedrijf veel meer is dan een louter financiële beslissing, je wil je levenswerk in goede handen overdragen.

Onze experts staan garant voor een discrete overnamebemiddeling tussen jou als verkoper en de potentiële koper. Van het leggen van de eerste contacten en het voeren van onderhandelingen tot de afhandeling van transacties.

Werkwijze & vergoedingsstructuur overnamebemiddeling

De instap is laagdrempelig. We willen namelijk eerst wederzijds vertrouwen opbouwen vooraleer het lange en complexe verkooptraject aan te vatten. Omdat wij enkel met exclusieve begeleidingsopdrachten werken, zijn onze vergoedingen hoofdzakelijk gebaseerd op het behaalde resultaat. Ontdek hier onze werkwijze.

Oriëntatiegesprek

Hierbij luisteren we naar je verhaal en verwachtingen.

1

Vrijblijvende analyse

Met het oog op de waardebepaling van je bedrijf.

2

Op zoek naar de match

Is je bedrijf verkoopbaar, zitten we op dezelfde golflengte qua visie en waarde? Dan zetten we samen de volgende stap.

3

Tekenen begeleidingsovereenkomst

Start begeleidingsopdracht.

4

Overnamebegeleiding

Samenstelling van het verkoopdossier, zoektocht naar en negotiatie met kandidaat-kopers.

5

Finalisatie transactie

6

Uitgebreid relatienetwerk

Voor elke overname kunnen we terugvallen op ons uitgebreid netwerk van zakelijke contacten opgebouwd tijdens de voorbije drie decennia: ondernemers, beroeps- & belangenverenigingen, bankiers, revisoren, accountants, collega M&A-adviseurs.

Ons up-to-date bestand van actieve kandidaat-overnemers is een extra duwtje in de rug naar jouw deal. We kunnen aan tafel met zowel particuliere als industriële overnamekandidaten en investeringsmaatschappijen. Samen bekijken we alle opties voor een doelgerichte bedrijfsoverdracht.

Overnamebegeleiding
op KMO niveau