Over ons

Overnamebegeleiding sinds 1990

Je bedrijf te koop aanbieden op de overnamemarkt is een belangrijke stap in je carrière als ondernemer. Professionele overnamebemiddeling zorgt dan voor gemoedsrust. Bij onafhankelijk adviesbureau Atkinson weten we wat jij nodig hebt en matchen we jouw zaak aan een betrouwbare kandidaat-overnemer. Al sinds 1990 zijn wij gespecialiseerd in bedrijfsovernames van KMO's, met de focus op een persoonlijke overnamebegeleiding en maximale adviesvertrekking.

Maak een afspraak

Created with Sketch. Als onafhankelijk kantoor gespecialiseerd in bedrijfsovernames zorgen wij voor gemoedsrust bij de verkoop van je bedrijf. Created with Sketch.

Onze troeven

Samenwerken in alle discretie en vertrouwen

Meer dan 25 jaar ervaring in overnamebegeleiding

Reeds decennialang een hecht, vast team

Alle bemiddelaars zijn ook vennoot-aandeelhouder van Atkinson

Groot netwerk kandidaat-overnemers, zowel particulieren als industriëlen

Sterke lokale verankering in de Kempen, met hoofdkantoor in Lille sinds 1995

Maak kennis met ons team

Persoonlijk advies bij verkoop bedrijf

Elke onderneming is anders. Elke bedrijfsovername dus ook. Atkinson biedt je een dienstverlening op maat, laagdrempelig voor elke KMO. Zo helpen wij gezonde Vlaamse bedrijven uit diverse sectoren bij de verkoop van hun zaak. Denk aan bedrijfsovernames in groothandel en distributie, productie, handel en voeding, accountants- en boekhoudkantoren, bouwsector, enz.

Search en deal making, daarin zijn we sterk. Het resultaat van ons uitgebreid netwerk van zakelijke contacten, opgebouwd de voorbije drie decennia. Maar bovenal van ons up-to-date bestand van kandidaat-overnemers en voortreffelijke relaties met verschillende investeringsmaatschappijen.

Over onze naam

In een zoektocht naar een geschikte naam voor een kantoor dat advies ging verlenen aan de familiale KMO -een markt die de grote advieskantoren links lieten liggen- kwam men uit bij Sir Anthony Atkinson (4/9/1944 – 1/1/2017).

Deze Britse professor economie verrichtte onderzoek naar de verdeling van het nationaal inkomen. Hij legde de mechanismen bloot die ongelijkheid in de verdeling van het inkomen bevorderen, en deed aanbevelingen om dit te verhelpen. Een ongelijkheidsindex draagt zijn naam: de Atkinson-index. Hij was de mentor van Thomas Piketty die hem bestempelde als 'de peetvader van de geschiedkundige studies over inkomen en rijkdom'.

Professor Atkinson bracht aan het licht dat er aandacht diende besteed te worden aan alle 'huishoudens', groot en klein, rijk en arm...  Een missie die het kantoor Atkinson wil invullen met professioneel overnameadvies voor de familiale KMO.

Overnamebegeleiding
op KMO niveau